Stres povzroča, da stalno živimo v stanju, ko je naše telo prežeto z adrenalinom, s povišanim srčnim utripom, pospešenim dihanjem, povečanim krvnim pritiskom, napetimi mišicami, … Vse to sčasoma privede do izgorelosti, najpogostejše bolezni sodobnega časa. Srčne bolezni, težave z jetri, prebavo, žolčni kamni, psihični in emocionalni problemi in še mnoge druge težave povezane z zdravjem, ki izvirajo iz
prekomernega stresa.

Masaža je nujen pripomoček za preprečevanje in reševanje težav. Uporabljamo jo za zmanjševanje stresa in celo preprečevanje zdravstvenih težav, povezanih s stresom, saj telo umiri in centralni živčni sistem ‘premakne’ v stanje samozdravljenja. Telesu pomaga, da si opomore od stresa in napornega, izčrpavajočega dela in olajša okrevanje in regeneracijo.

Masaža izboljša krvni in limfni obtok, mišično relaksacijo in sproščanje ter izboljšanje počutja na splošno. Prav tako pomaga telesu pri odstranjevanju odpadnih produktov, boljši oskrbi celic s hranilnimi snovmi in uravnavanju procesov. Ublaži škodljive učinke prekomernih količin adrenalina, zmanjša kronično napetost mišic, poveča prožnost in elastičnost tkiv, kar zmanjša tveganje za prihodnje poškodbe. Redna masaža pomaga zmanjšati in preprečiti akumuliranje stresa ter ponovno pridobiti moč, vzdržljivost in energijo. Ustvari okolje relaksacije, ki olajša zdravljenje in regeneracijo prav vsakega sistema v telesu.

Med masažo se v telesu sprostijo mogočne in zelo učinkovite snovi, ki vplivajo na razpoloženje, živčevje ter lajšajo bolečine. Endorfini so naravna sredstva proti bolečinam. Prav tako okrepijo imunski sistem, zmanjšajo stres in odložijo procese staranja! Serotonin poveča občutke sreče, pomirja živčevje in izboljša spanec. Dopamin izboljša zaznavo ugodja in bolečine, poveča občutke veselja in ljubezni, ter pomaga obdržani fokus, koncentracijo ter koordinacijo.

Pri preventivni uporabi masaže, npr. enkrat mesečno, boste opazno zmanjšali vse preostale stroške, ki jih namenite za zdravljenje, preprečevanje bolečin, pomirjanje, ipd. Razlika v počutju bo očitna, počutili se boste bolj žive, lahkotne, energične in celo bolj srečne. Masaža lahko naredi osupljivo, prav neverjetno razliko v vašem življenju in v količini stresa, ki ga vsakodnevno prenašate. Odločitev je vaša. Vam je vaše zdravje dovolj pomembno, da bi si vzeli uro ali dve časa mesečno za njegovo ohranitev? Ali pa boste še naprej prenašali stres v vašem telesu in čakali, da se manifestira kot bolezen srca ali jeter? Preventiva je 100% zdravilo.

Masaža je zelo pomembna!

Preberite si še nekaj razlogov, zakaj je masaža odlična investicija v vaše zdravje, danes in v prihodnosti:

 1. Bolje boste spali

Neprespana noč lahko precej vpliva na našo dobro počutje, predvsem, če ni bila prostovoljna. Vse več mladih se  srečuje s težavo kako zaspati zvečer.

Ko si privoščimo masažo, z njo ne le da sprostimo napetost v mišicah pač pa se lahko spremeni tudi raven hormonov v našem telesu, ki dovolijo, da se sprostitev še poglobi. Masažo strokovnjaki povezujejo s povečanjem delta valov v možganih, ki so povezani z globjim in bolj prijetnim spancem. Po masaži boste pozabili na stavek “spet ne morem zaspati” ter posledično se boste zbudili spočiti in naspani.

 1. Okrepili boste imunski sistem

Stres in bremena vsakdanjega življenja rušijo naš imunski sistem in telesu otežujejo, da se bori in brani proti povzročiteljem bolezni, ki nas vsakodnevno obkrožajo Že nežen dotik lahko omogoča limfnemu sistemu, da iz telesa sprosti odplake kot so virusi in bakterije. Ob masaži poženemo po telesu tudi limfo, ki se prečisti in tako našemu telesu znižujemo možnosti za okužbe.

 1. Masaža izboljšuje prebavo

Ja prav ste slišali! Masaža je koristna tudi za našo prebavo in njena glavna korist na prebavni sistem je način kako stimulira pretok hrane skozi prebavni trakt. Z masažnimi gibi pomagamo čim hitreje spraviti hrano skozi črevesje. Tukaj je na mestu tudi majhen nasvet. Namreč proti zaprtosti je neverjetno učinkovita tudi samomasaža trebuha, ki je izredno učinkovita in sila preprosta.

 1. Masaža nas pomirja

Masaža ima močan sprostitveni in terapevtski učinek ter blagodejno učinkuje na psiho človeka, saj zmanjšuje stres in izboljšuje duševno počutje. Močan vpliv ima na naše splošno počutje, izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, živčevje in sklepe.

 1. Masaža lajša kronična oboljenja

Vsakodnevno sedenje pred računalnikom je lahko začetek resnih težav s hrbtom. Veliko ljudi se ukvarja s kroničnimi bolečinami v predelu hrbta, ramen in vratuMasaže lahko zmanjšajo vzroke teh bolečin, brez uporabe protibolečinskih tablet in drugih sintetičnih “drog” za lajšanje bolečin.

 • Fizični pozitivni učinki:
  • izboljša se gibljivost sklepov in mišični tonus,
  • sprostijo in raztegnejo se mišice ter kite, bistveno olajša težave s krči,
  • pospeši izločanje strupov iz telesa (zaradi povečanega potenja),
  • s kože odstrani odmrle celice povrhnjice (zaradi trenje kože na kožo),
  • koža postane bolj mehka, voljna, elastična in vitalna, hitreje se regenerira in izboljša se tonus
 • Psihološki pozitivni učinki:
  • zmanjšuje stres in občutek tesnobe,
  • sprosti živčni sistem in um,
  • odpravlja nespečnost,
  • poveča pozitivno naravnanost,
  • lajša psihične travme.