Tehnika ERGON®  IASTM je inovativen terapevtski pristop, ki združuje statične in dinamične manipulacije mehkih tkiv s posebno specializirano klinično opremo za zdravljenje nevro-mišično-skeletnih patologij. Te tehnike se uporabljajo v določenih točkah tkivnih omejitev in fascialnih adhezij vzdolž fascialnih meridianov; ko se sprostijo, se funkcionalnost izboljša v le nekaj sejah zdravljenja.

Izvajanje ERGON® tehnike temelji na uporabi treh unikatnih kliničnih orodjih – pripomočkov, ki jih imenujemo ERGON® orodja. Gre za tri kovinska orodja, oblikovana na način, da jih lahko učinkovito uporabljamo na različnih tkivih, oblikah in okroglinah telesa. ERGON® orodja, ki se uporabljajo s posebnimi ERGON® tehnikami lahko odkrijejo in sprostijo in zmanjšajo brazgotine, adhezije in fascialno togost; povečajo lokalizirano perfuzijo (pretok tekočin) in zmanjšajo mišični tonus in mišično bolečino.

ERGON® IASTM tehnika ki je bila razvita s strani kliničnih strokovnjakov in večinoma temelji na teoretičnem ozadju je plod večletnih raziskav. Terapevtski učinek obravnave s tehniko ERGON® se občuti več dni kasneje in v kombinaciji z drugimi tehnikami zdravljenja (tehnike raztezanja in funkcionalne stabilizacije) lahko celo postane trajen.

Tri ključna orodja za izvajanje ERGON® tehnike, uporablja na tisoče strokovnjakov po celem svetu.

 

 

 

 

 

 

Če se želite znebiti zakrčenih mišic ali pa vaše telo ni v ravnovesju, pokličite 040 97 44 04. Po pogovoru in anamnezi poiščemo najbolj optimalno terapijo za vas. Pravilno izvedena terapija z uporabo orodij ERGON® ni boleča.

 

Vir: ergontechnique.com