Telo in duševnost sta med seboj povezana v obeh smereh. Le skupaj sestavljata neokrnjeno celoto, ki je osnova in pogoj za vse človeške dejavnosti. Človeška individualnost izhaja tako iz njegovih telesnih kot duševnih značilnosti ter iz njune soodvisnosti, povezanosti in prepletenosti. Svoje telo nosimo ves čas s seboj ali pa nas naše telo jemlje vsepovsod s seboj.

Če smo zaverovani v zemljevid, pokrajine okrog sebe ne vidimo; znebiti se moramo vseh zemljevidov in jih uporabiti le kot odnosne točke, ki nam pomagajo prepoznati pokrajino našega življenja.

Obdobje zorenja v maternici pripada preteklosti in ker čas ni nekaj linearnega, pomeni, da so dogodki iz preteklosti še vedno zapisani v nas.

Metamorfna tehnika je edinstveno orodje za osebno preobrazbo, ki pomaga sprožiti notranjo življenjsko silo, da bi bolje uresničili svoj potencial.

Je nežna tehnika z globokim učinkom, saj posega v zapise, ki smo jih prinesli s seboj še iz obdobja pred rojstvom. Spremembe se dogajajo na nezavedni ravni brez vpletanja izvajalca tehnike. Naravna inteligenca telesa sproži večplastni proces harmonizacije. Omogoča, da se premaknete iz občutkov omejitev k dostopu do več lastnega potenciala. Na kratko, pomaga nam, da si pomagamo sami.

Varno jo lahko uporablja vsakdo, tudi otroci, nosečnice, mamice in ljudje ki umirajo, saj nima stranskih učinkov. Dobrodošla je za vse družinske člane, saj pripomore k povezanosti in boljšim medsebojnim odnosom.

Metamorfna tehnika je preprosto orodje, ko praktik metamorfne tehnike z rahlimi dotiki stimulira refleksne cone hrbtenice na nogah, rokah in glavi, ki traja 30 do 60 minut. Je varna in pomirjujoča, zato ponuja edinstven pristop k obravnavi osebnih vprašanj bodisi telesne, duševne ali čustvene narave. Vse to so vplivi na naše sposobnosti odziva na dogodke v vsakdanjem življenju. Je prijetno in sproščujoče doživetje.

Medtem ko se drugi pristopi osredotočajo na odpravo energijskih blokad, se metamorfna tehnika osredotoča na preoblikovanje energetskih vzorcev, ki vam ne služijo več. Iz tradicije vzhodne medicine do novih odkritij v znanosti, se na splošno priznava, da je energija ali »življenjska sila« temelj vseh oblik življenja. Energija, ki je sodelovala pri ustvarjanju starih vzorcev, se sprosti in se lahko uporablja za ustvarjanje novih vzorcev. Zgodi se opolnomočenje. Vse spremembe, ki se pojavijo v celoti izvirajo iz notranjosti prejemnika.

Izvajamo jo samostojno, saj ni niti terapija niti obravnava, niti ni masaža ali zdravljenje in ne postavlja diagnoze. Izvajalec tehnike prejema informacije vendar se nanje ne odziva ne s pripombami ne z nasveti, deluje kot katalizator v procesu.

Mnogi ugotavljajo, da se lažje spoprijemajo z zahtevnimi in stresnimi situacijami, kar jim omogoča večjo učinkovitost, predvsem pa se stopnjuje ustvarjalnost. Tehniko je enostavno vključiti v vsakdanje življenje. Lahko jo prejemate glede na vaše osebne želje in potrebe. Morda boste želeli prejemati tehniko enkrat tedensko, vsakih štirinajst dni ali pa ko se počutite utrujeni in brez navdiha.

Razlika med refleksnoconsko masažo in metamorfno tehniko….

Prepoznamo lahko bistveno razliko med refleksnoconsko masažo in metamorfno tehniko (MT). Cilj refleksnoconske masaže je doseči spremembe v telesu in sicer predvsem na fizičnem nivoju. Metamorfna tehnika deluje drugače; sprostitev časovne strukture omogoča življenjski sili, da sproži preobrazbo v klientu. Zdravitelj, ki uporablja refleksnoconsko masažo, obdeluje predvsem refleksne cone, ki ustrezajo simptomatskim obolenjem klienta in poskuša omiliti bolezenske težave. Praktik, ki izvaja metamorfno tehniko, se ne ozira na bolezenske simptome ali obolenja, marveč se vselej posveti prenatalnemu vzorcu, ki predstavlja čas našega zorenja v maternici, ko so se zapisale vse naše šibkosti in močne strani. Rezultat MT so lahko spremembe tako na razumskem, čutnem in vedenjskem kot tudi na telesnem nivoju.