73b58a9cc2cbea0f7f2b6c4546b43511

TRIGGER POINT ali boleči “vozli” v mišicah so posledica izpostavljenosti mišice različnim škodljivim dejavnikom, kot so: akutne ali kronične preobremenitve, psihološki stres, prekomerna utrujenost, neposredna poškodba mišice, podhladitev (zadrževanje na prepihu, klimatska naprava) in drugih neugodnih okoliščin.

Mišična vlakna ostanejo v skrčenem ali raztegnjenem položaju in povzročajo lokalno bolečino. S pritiski na posamezne dele mišic dosežemo sprostitev znotraj mišičnih vlaken in zopet omogočimo njihovo normalno gibljivost.

Masaža odpravlja zakrčnine (vozle) v mišicah, jih prekrvavi in razbremeni. Z globokimi ritmičnimi masažnimi prijemi se sprostijo in prekrvavijo mišice in mesta kjer je čutiti otesnitev in otrdelost. Masažni prijemi so močni saj je potrebno razbremeniti čim več zlepljenih in zatrdelih tkiv. V dele telesa, kjer se masaža izvaja priteče sveža kri s hranili, ki sprosti obolele in otrdele predele in s tem olajša bolečine. Masaža je primerna za bolečine v križu, bolečine v vratu in tudi drugih delih telesa (kolena, ramena, roke itd).

Znatno izboljšanje stanja je običajno prisotno že po prvi terapiji – lahko preneha mravljinčenje v rokah ali nogah, glavoboli izzvenijo ali se drastično zmanjšajo, neprijetna boleča napetost v ramenih in med lopaticami popusti, splošno počutje pa se občutno izboljša.

Protibolečinska ali TRIGGER POINT terapija je primerna za vse osebe v aktivnem obdobju življenja, saj odpravlja bolečine, zmanjšuje napetost in zategnjenost, povečuje gibljivost, povečuje raztegljivost mišic in njihovih ovojnic, optimizira gibanje, povečuje mišično moč in tako izboljšuje kvaliteto življenja.

Kako poteka?

Maser-terapevt  z močnejšim pritiskom deaktivira žareče točke , ki so nastale zaradi preveč obremenjenih mišic.  Na teh točkah se zadrži 30-45 sekund in nato pritisk popusti. To ponovi večkrat. Za razliko od drugih terapij je rahlo boleča, saj med terapijo stimuliramo najbolj bolečo točko v mišici.

Za odpravo kroničnih težav se priporoča več zaporednih obiskov.

Začnite s terapijo danes in ne dopustite da bolečina upravlja z vami!