Če ste že kdaj ime12-relaxing-massagesli masažo, potem veste da je prijetna in sproščujoča. Ste vedeli da ima tudi fizične in psihične koristi, če je opravljena redno? Obstaja več vrst masaž, od masaže globokih tkiv do nežnih in sproščujočih masaž. Masaža ne nadomešča zdravniško pomoč, vendar pa lahko koristi vašemu telesu in umu, če jo izvajate redno.

Odpravljanje bolečine

Redna masaža pomaga pri obvladovanju bolečine. Maser se  lahko osredotoči na toge mišice in na druga problematična področja, katere rahlja in s tem povečuje krvni obtok. To začasno lajša bolečine ob športnih poškodbah, artritisu in zaradi drugih vzrokov. Ob redni masaži ne boste potrebovali protibolečinskih zdravil.

Podpora imunskemu sistemu

Številne študije so pokazale, da redne masaže podpirajo delovanje imunskega sistema in zmanjšujejo raven hormonov povezanih s stresom, ki lahko slabijo imunski sistem. Raziskovalci v New Jerseyu so ugotovili, da so študenti, ki so bili pod stresom pred prihajajočimi izpiti imeli po masaži manj strahu in izboljšano delovanje imunskega sistema in zaradi tega so k izpitu pristopili bistveno bolj sproščeni.

Nadzor nad stresom

Redne masaže so učinkovita antistresna tehnika sproščanja. Stres je velikokrat povzročen s prekomerno preobremenjenostjo zaradi dela, doma in družinskih obveznosti. A le enkrat ali dvakrat tedenska masaža, vam lahko pomaga, da si vzamete čas zase, za prijetne in sproščujoče trenutke s katerimi boste svoje telo spravili v ponovno ravnovesje.

Vpliv na čustvene motnje

Masažna terapija vam lahko pomaga upravljati čustvene motnje, kot so depresija ali anksioznost kot del celotnega načrta zdravljenja. Masaža pomirja, neguje in sprošča. Vse to lahko izboljša stanje vašega duha, če se med masažo osredotočite na pozitivne misli.