Masaža in ostale terapije so ZELO zaželjena in učinkovita alternativa pri odpravljanju bolečin, sanaciji poškodb (tudi starih), pomoč pri hitrejši regeneraciji, sproščanju zategnjenih mišic…

Ampak potrebno se je zavedati, da mora vsak tudi sam narediti kakšen korak do izboljšanja stanja. Če stojite sredi garaže še ne pomeni da ste avto, tako tudi ni dovolj da se naročite na terapijo, zraven pa nadaljujete z zdravju škodljivim ravnanjem. Kdor ima željo in interes da pride do izboljšanja bo vsekakor tudi sam delal na tem da do izboljšanja pride čim prej in ne samo čakal da terapevt naredi čudež – ker ga pač brez vaše pomoči ne more!

Masaža/terapija je pomoč (alternativa) pri zdravljenju in ni nadomestilo za zdravniško oskrbo. Vsak se sam odloča za vejo pomoči, potrebno pa je razlikovati med odpravo bolečin s tableti ali s fizičnim dotikom kar masaža ali kakšna druga terapija sta. Tableti vplivajo na centralni živčni sistem kar pomeni, da »omrtvijo« receptorje za bolečino – bolečina izgine, vzrok bolečin ostaja. Med terapijo pa se poleg receptorjev vpliva tudi na sam vzrok bolečin, kar pomeni se poleg odpravljanja bolečin odpravlja tudi vzrok. Masaža ni čudežna, vendar pri marsikateri težavi resnično lahko naredi “čudež”.

Bodimo realni: rezultat ne more biti takojšen sploh pri dalj časa trajajočih težavah. In tako kot težava ni nastala čez noč, tudi rešitev ne more priti čez noč. Včasih se celo zgodi da se stanje »poslabša«….ampak v resnici se ne….samo telo odreagira na spremembo in sproži proces zdravljenja. Postopek je naraven. Občutki pa….ko si dlje časa navajen na določeno stanje (tudi na bolečino), potem to nekako osvojiš in s tem živiš. Vsaka sprememba ki se zgodi pa daje signal kot da je stanje hujše…bolečina večja….Pa je res?

 

Potrebno je imeti razumevanje, čas in predvsem voljo do sprememb!