Masaža globokih tkiv se osredotoči na globlje plasti mišičnega tkiva. Uporablja se za zmanjšanje kronične napetosti v mišicah, pri strukturnih in biomehanskih problemih, vpliva na večjo gibljivost sklepov, pomaga pri raznih problemih ter rehabilitaciji poškodb.

Globinska masaža vpliva na izločanje odpadnih produktov presnove, vpliva na dobro počutje ter sprošča čustvene travme, ki so shranjene globoko v mišičnem tkivu.

Pri opravljanju globinske masaže se osredotočimo na kostno-mišični sistem telesa. Sprostimo prenapete mišice in pomagamo pri raztezanju skrajšanih kit in mišic. Cilj globinske masaže je zmanjšati bolečino in normalizirati mehka tkiva.

Mišično prožilne točke (trigger point) so mesta prekomerne vzdraženosti na mišici oziroma mišični ovojnici. Trigger point točke so lahko v mirujočem ali aktivnem stanju. Točka postane aktivna zaradi dejavnikov kot so stres, nepravilne drže telesa, po poškodbi in podobno. Aktivna trigger točka je na otip boleča, bolečina pa ni le lokalna, temveč se širi tudi drugod po telesu.

Terapijo mišično prožilnih točk izvajamo z globokimi pritiski na točke ter z raztezanjem tkiv.

Z globinsko masažo ter trigger point terapijo dosegamo odlične rezultate pri težavah kot so:

  • Bolečine hrbta
  • Bolečine vratu
  • Težave s hrbtenico
  • Cerviko-brahialni sindrom (Thoracic outlet syndrome)
  • Išias in ostalo