Prihaja jesen in čas je za nov režim nege kože. V hladnejših mesecih potrebuje posebno pozornost, a odpraviti moramo tudi negativne posledice, ki jih je utrpela v poletnih mesecih. Koži moramo najprej pomagati, da si opomore in začne hitreje obnavljati. Poleti je bila koža izpostavljena soncu, pesku, soli in repelentom. Ti na koži pustijo negativne posledice, ki jih je treba v jesenskem času odpraviti. Prav tako pa se moramo zavedati, da prihajajo hladnejši dnevi, ki lahko kožo izsušijo in dodatno poškodujejo, zato jo moramo primerno zaščititi.

Kako kožo pripravimo na jesen?

Vlaženje z masli

Po dolgem poletju in izpostavljenosti soncu moramo koži zagotoviti ustrezen nivo vlage. Za to sta najbolj primerna masla, kot sta karitejevo in mangovo. Sta odličen vir vitamina E, močnega antioksidanta, ki poskrbi za hitrejše obnavljanje kože in preprečuje staranje. Vsebujeta tudi esencialne maščobne kisline, polifenole in vitamine, ki se borijo s prostimi radikali, celijo brazgotine in manjše rane ter so idealna hrana za kožo.

Privoščite si piling

Piling je nujen del vsake nege kože. Učinkovito odstrani mrtve celice, nečistoče in mikrobe. Koža v trenutku postane sijoča in svilnato mehka. Priporočamo piling, ki vsebuje masla in eterična olja, saj jo bomo tako še dodatno navlažili, zaščitili in razstrupili.

Nepogrešljiv losjon

Kožo je treba čisto vsak dan navlažiti. Po vsakem tuširanju uporabite dober losjon ali kremo. Če ne marate mastnih losjonov oziroma se vam vedno nekam mudi… obstajajo losjoni, ki se hitro vpijejo, ne puščajo madežev in so izjemno učinkoviti.

Sončna krema

Poletja je konec, a to ne pomeni, da smo varni pred sončnimi žarki. Uporabljajte dobro in naravno kremo za sončenje. Priporočamo tudi karitejevo maslo, ki vsebuje naravni zaščitni faktor 4. Presoditi morate, kdaj je to dovolj.

Nega obraza

Za nego kože na obrazu priporočamo blag piling v kombinaciji s čistilnim tonikom za čisto, in sijočo kožo, ki je pripravljena na nego s kakovostnimi izdelki. Vedno uporabite tudi kakovostno kremo.

(Vir: Aroma Herbal)

Da boste za svojo kožo maksimalno dobro poskrbeli, si pri nas lahko izberete nego telesa, ki vključuje piling celega telesa z izbranimi in kakovostnimi izdelki ter sproščujočo masažo, ki bo nahranila kožo in duha.

Privoščite si 100 – minutno razvajanje z mangom, sivko ali kokosom.