stopala

Jesen. Čas ko se narava počasi odpravlja k počitku. Tudi telo. Čas, ko se skrivamo pod plastmi toplih oblačil, v zaprtih prostorih stisnjeni h kaminu. To je čas, ko lahko z masažo svojemu telesu pomagamo vzdrževati imunski sistem, sproščati (tudi) od mraza napete mišice in dvigovati nivo serotonina – hormona ki nas dela srečne. Z masažo lahko zelo učinkovito kompenziramo pomanjkanje sonca v teh turobnih dneh.

Masaža močno vpliva na vse sisteme v telesu, ki vodijo k izboljšanju splošnega delovanja, kot tudi k olajšanju pri določenih težavah. Pomaga sprostiti čustvene blokade, odpravlja stres in povezuje s svojo “notranjo svetlobo”. Masaža ima sposobnost da sprosti in osveži. Med masažo je pomembno le, da ste sproščeni, mirni in pripravljeni za vrnitev v stanje harmonije in dobrega počutja.

Koža je največji senzorni organ našega telesa. Ob dotiku s kožo, na tisoče drobnih živcev na njeni površini pošilja signale v možgane. Možgani jih obdelajo in vrnejo nazaj v mišice. Masaža lahko na enostaven in učinkovit način sprošča endorfine ali tako imenovani naravni protibolečinski hormon.

Redna masaža je odlična za krepitev imunskega sistema. Študije so pokazale, da ima lahko masaža »zaščitni« učinek na telo celo do enega tedna po zadnji masaži. Masaža prav tako stimulira delovanje maščobnih žlez in žlez znojnic v koži, katere s skupnimi močmi skrbijo za kožo tako da jo vlažijo, čistijo in hladijo.

Masaža ima neposreden vpliv na mišično strukturo telesa. Sproščanje in raztezanje mišic, ki so napete ali skrajšane zaradi pritiska pomaga telesu pri povratku v formo, vrača mu gibljivost in elastičnost. Prav zaradi tega je masaža idealen način da sprostite telo in se posledično lažje ukvarjate z vsakodnevnimi težavami in stresnimi situacijami.

Številne študije so potrdile terapevtske prednosti masaže podprte z vedno več dokazi, da masaža lahko prispeva k zmanjšanju težav. Nekatere od teh težav so stres, depresija, nespečnost in tesnoba. Zlasti velik vpliv na duševno stanje ima masaža glave. Fizična sprostitev mišic in nakopičenih napetosti privede do izboljšanja mentalne funkcije in občutka apatije.

Po masaži se ljudje pogosto počutijo bolje in so združeni sami s sabo. Nekateri ljudje opažajo da imajo po masaži močno izboljšan pogled na življenje, spet imajo smisel za humor, opažajo boljše razpoloženje in občutek sproščenosti. Če se želite v svoji koži počutiti bolje je masaža idealna rešitev za vas.