REFLEKSOTERAPIJA

Refleksoterapija je več tisočletij stara oblika masaže, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih in dlaneh vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. Temelji na več tisoč let starem ljudskem znanju in na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na določeno refleksno točko in se na ta način lahko sprosti in uravnovesi celo telo, preventivno vzdržuje zdravje in krepi naravna odpornost.

Posamezne točke na dlaneh in stopalih so povezane z določenimi deli telesa (organi, organskimi sistemi) in odražajo stanje posameznih delov. Boleče ali spremenjene cone navadno odražajo blokado pripadajočega organa, ki je sprva zgolj energetska in ne pomeni nujno že manifestirane bolezni. Stopalo zdravega človeka pri masaži ne boli, ne glede na moč pritiska. S pritiskom na posamezne cone sprožimo odziv ali refleks v ustreznih telesnih delih in uravnotežimo njihovo delovanje, posledično pa delovanje celotnega organizma. Prav tako s pritiskom na refleksne cone sprožimo čiščenje zastalih toksinov v telesu, ki se pod kožo stopala kažejo v obliki kristalčkov. Namen refleksoterapije je, da terapevt te kristalčke odpravi. Ti strupi in nečistoče se nato preko krvi in čistilnih organov izločajo iz telesa, tako da organi zopet optimalno delujejo. Reakcije na masažo so vedno dober znak saj napovedujejo da se je proces čiščenja in zdravljenja začel. Te reakcije so v obliki pogostejšega izločanja urina, glavobola, povečane utrujenosti, slabšega počutja ipd.

 

STRES IN REFLEKSOTERAPIJA

Stres je odločilni dejavnik ki vpliva na zdravje človeka, saj vključuje številna neprijetna občutja, ki segajo od plahosti, anksioznosti in tesnobe, do depresije in napadov groze. Čustva, ki se pri tem porajajo odločilno vplivajo na delovanje glavnih organov, preko meridianskih povezav pa tudi na sorodni meridian stranskega organa. Obolenje pljuč je tako neposredno povezano z žalostjo in depresijo, preko zunanje in notranje veje meridiana pa tudi z debelim črevesom (to je stranski organ), želodcem in ledvicami. Žalost in depresija kot posledica stresa lahko povzroči energijsko blokado pljučnega meridiana, ki se lahko odrazi kot obolenje pljuč, debelega črevesa, želodca in ledvic. Podobno lahko strah vpliva na ledvice in ledvični meridian, ki je povezan s sečnim mehurjem in ima neposredno povezavo s srcem, pljuči in jetri. Rezultat strahu so lahko bolezenski znaki, kot so naglo srčno utripanje ali močenje postelje pri otrocih. Te bolezenske znake moramo zdraviti z delovanjem na ledvični meridian in ne z zdravili za srce ali mehur. Podobno lahko prijetna čustva ugodno vplivajo na telesne organe in izboljšajo počutje in zdravje.

 

REFLEKSOTERAPIJA KOT OBLIKA ENERGIJSKEGA ČIŠČENJA

Refleksoterapija je učinkovita kot oblika energijskega čiščenja, saj vzpostavlja čustveno ravnovesje, prav tako čisti in razstruplja telo in izboljšuje prekrvavitev organov. Refleksna masaža krepi spanec, je preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, izboljša koncentracijo in mentalne funkcije, stabilizira čustveno ravnovesje, stimulira ustvarjalnost in v celoti izboljšuje kvaliteto življenja.

Refleksoterapija je naravna tehnika ki izboljšuje zdravje, vzpodbuja krvni obtok in endokrini sistem, ter aktivira ali umiri organske funkcije.

Priporočljiva je kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja, terapevtsko pa je primerna metoda kot prva pomoč (astma in alergije, kolcanje, slabost), pri manjših poškodbah in šoku, za lajšanje bolečin (akutne in kronične bolečine, migrena, bolečine v mišicah, zobobol, vnetje sklepov in revmatizem), pri splošnih težavah (prebavne težave, težave s kožo, izčrpanost, nespečnost, kašelj, prehlad, močenje postelje pri otrocih, za pomiritev naglega srčnega utripa, za krepitev srca), težave srednjih let in starostnikov, pri psihičnih težavah (pomanjkanje energije, depresija, stres in tesnoba), pri ženskih in moških težavah (bolečine v prsih, predmenstrualni sindrom, boleče menstruacije, plodnost in libido, nosečnost, porod, menopavza, težave s prostato, težave s potenco). Refleksoterapija lajša znake kronične utrujenosti, možganske kapi, multiple skleroze in celo nekaterih oblik raka.

Refleksoterapijo razdelimo na več področij in jo tudi uporabljamo za specifične potrebe posameznika:

Naročilo, strokovni nasvet ali vprašanje?

Potrebujete informacijo ali se želite naročiti. Za vsa vprašanja, naročila in rezervacije, lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0) 40 974 404, pošljete mail na: info@harmony.si ali posredujete preko spletnega obrazca. Z veseljem bom prisluhnila vašim željam.