PROTIBOLEČINSKA RCM

Človekovo psihofizično počutje se zrcali in odseva na stopalih, torej se na stopalu odslikavajo tudi motnje in poškodbe, ki so vezane na naš sistem okostja, sklepov ter mišic in seveda tudi bolečine, ki so vezane na motnje v teh sistemih. Terapija temelji na osnovnih zakonitostih delovanja organizma po principu pogojnega refleksa, ki vpliva na različne funkcije organizma. Protibolečinska terapija predstavlja zbir različnih tehnik, ki sprožajo enostavne in povezane reflekse v terapijske namene. Tako lahko s pravilnimi tretmaji živčnih točk bolečino umirimo, posamezne mišice in mišične skupine sprostimo in jim izboljšamo mišični tonus.

Na začetku zdravljenja je vedno bolečina. Vse prevečkrat slišimo da se je z bolečino treba sprijazniti. Najbolj človeka utrudijo bolečine ki so trajne in združujejo po več vrst bolečin in se njihova intenzivnost veča ter stalno ponavlja, to so kronične bolečine. Protibolečinska zdravila ne posegajo na področje vzrokov ampak ostajajo le pri simptomih. Večina njih deluje na centralni živčni sistem, kar pomeni, da delujejo ali na čutenje bolečine ali pa na doživljanje le-te. Tukaj velja omeniti tudi njihovo stransko delovanje, ki se pojavlja v obliki poškodb želodca, črevesja in sluznic in pri daljšem jemanju le-teh tudi odvisnosti in poškodbe ledvic. Tudi lokalno delujoči močnejši anestetiki, blokade živcev in živčnih vozlov imajo stranske učinke in niso zagotovilo za uspeh. Protibolečinska terapija in akupresura sta nedvomno pristopa, pri katerih pride do analgetičnega učinka na bolečino zaradi pritiska na akupresurne ali nevrološke točke.

Potrebno je razlikovati med žariščem in središčem motenj. Žarišča in središča motenj se lahko skrijejo daleč od bolezni ki jo na organizmu opazimo. V resnici so v telesu obsežna raznotera dogajanja, ki ne povzročajo prav nikakršnih težav ali pa so težave neznatne, na drugi strani pa poznamo neznatne obrabe, ki povzročajo hude bolečine. Če nista obraba in bolečina v nikakršni tesnejši povezavi, potem smo lahko prepričani, da so bolečine posledica motenj iz žarišča. Znano je namreč, da impulzi ki iz nekega središča motijo, prihajajo vedno  do izraza na mestu, kjer je organizem najmanj odporen in se škodljivega dražljaja ne more ubraniti. Protibolečinska terapija in tehnika pritiska živčnih točk kot terapevtski pristop, nam odkriva lokacijo možnih središč in žarišč motenj.

Protibolečinska terapija s tehniko pritiska na živčne točke je terapevtski pristop, kjer z izbrano tehniko pritiska na živčne točke sprožimo v telesu mehanizem, ki deluje protibolečinsko, kar pomeni, da se odpravi ali zmanjša gibalna in funkcionalna motnja, ki jo je povzročila moteča bolečina. Telesu lastna sposobnost regeneracije lahko zdaj spet vpliva na prej moteno telesno cono tako, da poskuša ponovno vzpostaviti ustrezno stanje.

Protibolečinska terapija in obdelava živčnih točk je samostojna terapija, čeprav dostikrat dosežemo večji učinek, če jo vključimo v refleksno consko masažo (RCM). Odločitev za to terapijo je odvisna od prvega pregleda stopala, diagnoze zdravnika (če jo klient ima), jemanja zdravil in ne nazadnje bolečinskega praga klienta. Zavedati se moramo, da je pritisk na živčno točko vedno boleč, četudi v tem predelu ni motenj ali obremenitev.

Dobro počutje telesa in dobro počutje duha sta med seboj neločljivo povezana – vsako telo ima svojo melodijo in je znana, izbira inštrumentov in način, kako jo igramo, je odločitev naše svobodne volje.

Naročilo, strokovni nasvet ali vprašanje?

Potrebujete informacijo ali se želite naročiti. Za vsa vprašanja, naročila in rezervacije, lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0) 40 974 404, pošljete mail na: info@harmony.si ali posredujete preko spletnega obrazca. Z veseljem bom prisluhnila vašim željam.