KLASIČNA DEPILACIJA

Je najbolj razširjena in najcenejša metoda depilacije. Odstranjevanje dlak z roll-on sistemom zagotavlja neagresiven način doseganja odličnih rezultatov. Ker izdelek vsebuje smolo, se ta sistem lahko uporabi pri višji temperaturi kot pri tradicionalnih voskih. Zaradi toplote se pore odprejo, vendar pa se smola zaradi tankega nanosa takoj ohladi in ne povzroča občutka toplote, z uporabo traku pa se nato enostavno odstrani.

Značilnosti tega visoko kvalitetnega produkta, razvitega na osnovi dolgoletnih izkušenj in zahtev tržišča so: nizko tališče, dobra plastičnost in elastičnost pri postopku nanašanja in neprekosljiva lepljivost na dlačice. Te lastnosti ima zaradi uporabe visoko kvalitetnih surovin: 100 %-no destilirane borove smole in zelo kvalitetnega stabiliziranega čebeljega voska z odstranjenim vonjem. Poleg tega h kvaliteti prispeva še pravilno reguliran in avtomatiziran proizvodni proces ter rigorozna kontrola kvalitete tako surovin kot tudi končnih izdelkov.

Priporočljivo je, da so dlake pred depilacijo dolge vsaj 0,5 cm, saj tako lahko zagotovimo najboljši učinek. Razmak med enim in drugim obiskom je različen in je odvisen od posameznikove hormonske sestave ter vrste depilacije.

Depilation legs with waxing and tape

POSTOPEK DEPILACIJE

Najprej nanesemo gel pred depilacijo, ki oslabi izločanje maščob in s tem njihovo širjenje. Dlake postanejo nežne na otip in mehkejše. Po uporabi gela koža ohrani občutek svežine in zmanjšuje možnost iritacije kože. Aktivne učinkovine so izvleček kamilice, bisabolol, hamamelis voda, rožmarinova voda, eterično olje sivke in mentol. Nato s posebnim valjčkom nanašamo vosek, nanjo polagamo trakove in z energičnim potegom odstranjujemo vosek in z njim tudi dlake. Po končani depilaciji odstranimo ostanke voska z oljem ali mlekom po depilaciji ki kožo hkrati pomiri, navlaži in izboljša njeno strukturo po depilaciji, istočasno pa preprečuje nezaželeno vraščanje dlak.

Postopek se ponavlja vsake 3-5 tednov, dlake se postopoma redčijo, korenine pa slabijo, medtem ko zaradi britja dlake postanejo temnejše in bolj močne.

Izvajamo:

  • depilacija celih nog,
  • delna depilacija nog ,
  • navadna bikini depilacija,
  • brazilska depilacija,
  • depilacija celih rok,
  • delna depilacija rok,
  • depilacija hrbta ali prsi za moške,
  • depilacija pod pazduho,
  • depilacija obraznih delov.

Pogosta vprašanja

Od kje izhaja depilacija?

Depilacija izhaja še iz časov Egipčanov in Rimljanov. Egipčanski svečeniki so bili popolnoma depilirani, saj je kazanje dlačic oziroma poraščenosti veljalo za amoralno vedenje. Tudi antični Rimljani so izvajali depilacijo pred odhodom v njihova tako znana kopališča “terme”. Ker so bili privrženci raznih masažnih tehnik, so bili mnenja da se dosegajo boljši rezultati masaž na gladki koži – depilirani koži.

Kaj je depilacija in kaj epilacija?

Depilacija je postopek, s katerim dlake odstranimo začasno. Kdaj bodo spet zrasle, je odvisno od depilacijskega postopka.

Epilacija je postopek, s katerim dlake odstranimo za vedno. Epilacijski postopki zahtevajo več spretnosti in znanja, zato je bolje, da se jih loti strokovnjak.

Kaj naredimo pred depilacijo?

Pred depilacijo si naredite doma nežni piling, še posebej če se vam dlačice rade vraščajo. Po pilingu si mesta z vraslimi dlačicami dezinficirajte z mentolovo raztopino.

To storite dan pred depilacijo. Na dan depilacije ni priporočljivo izvajanje pilinga, saj kožo s tem že oslabimo (odstranimo vrhnjo plast).

Kaj naredimo po depilaciji?

Po depilaciji je potrebno, še posebej če se vam rade vraščajo dlačice, delati nežne pilinge vsak dan ali pa močnejši piling 2x tedensko.

Po pilingu morate OBVEZNO navlažit kožo z losijonom, mlekom, ali mazili proti vraščanju za zaščito in preprečitev izsuševanja kože.

Prednosti depilacije z voskom?

Depilacija z voskom je relativno hitra in učinkovita metoda za odstranjevanje dlak. Dlake ponovno zrastejo v obdobju treh do šestih tednov.

Prednost depilacije z voskom je, da dlačice rastejo počasneje, po strukturi pa so tanjše. Dlake se po večkratnem postopku sčasoma razredčijo medtem ko britje dlake krepi.

Postopek odstranjevanja dlak je preprost: poraščene dele namažemo z voskom in ga skupaj z dlakami odstranimo s papirnatimi trakovi. Na predele, ki pa so še posebej občutljivi pa nanesemo posebno smolo za depilacijo brez lističev ter odstranimo nadležne dlačice z veliko manj bolečinami. S tovrstno tehniko odstranjujemo dlačice z obraza, bikini, pazduhe.

Obisk priporočamo vsakih 3 do 5 tednov. Pred prvo depilacijo svetujemo dolžino dlačic vsaj 5mm.

Naročilo, strokovni nasvet ali vprašanje?

Potrebujete informacijo ali se želite naročiti. Za vsa vprašanja, naročila in rezervacije, lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0) 40 974 404, pošljete mail na: info@harmony.si ali posredujete preko spletnega obrazca. Z veseljem bom prisluhnila vašim željam.