DEPILACIJA BREZ TRAKOV

Voski brez trakov so namenjeni depilaciji celega telesa, še posebej so primerni za zelo občutljiva področja (obraz, pazduha, bikini). Ti voski so popolni za depilacijo trdih, obritih, kratkih in težavnih dlak. Zelo so cenjeni tudi v primeru, kjer obstajajo problemi krčnih žil. Odstranjujemo jih na spreten način z roko, ne da bi dlačice pri tem polomili.

2x

Prednosti depilacije brez trakov:

  • manj boleča depilacija,
  • lažja dostopnost težje dostopnih mest (bikini, pazduha, obraz),
  • primerna za občutljivo kožo ter kožo s kapilarami,
  • kvalitetne sestavine,
  • manjša vraščenost dlak,
  • dlake se med depilacijo ne lomijo,
  • voski so prilagojeni različnim kožam in vrstam poraščenosti.

Koža je po depilaciji nežna in gladka.

Pogosta vprašanja

Od kje izhaja depilacija?

Depilacija izhaja še iz časov Egipčanov in Rimljanov. Egipčanski svečeniki so bili popolnoma depilirani, saj je kazanje dlačic oziroma poraščenosti veljalo za amoralno vedenje. Tudi antični Rimljani so izvajali depilacijo pred odhodom v njihova tako znana kopališča “terme”. Ker so bili privrženci raznih masažnih tehnik, so bili mnenja da se dosegajo boljši rezultati masaž na gladki koži – depilirani koži.

Kaj je depilacija in kaj epilacija?

Depilacija je postopek, s katerim dlake odstranimo začasno. Kdaj bodo spet zrasle, je odvisno od depilacijskega postopka.

Epilacija je postopek, s katerim dlake odstranimo za vedno. Epilacijski postopki zahtevajo več spretnosti in znanja, zato je bolje, da se jih loti strokovnjak.

Kaj naredimo pred depilacijo?

Pred depilacijo si naredite doma nežni piling, še posebej če se vam dlačice rade vraščajo. Po pilingu si mesta z vraslimi dlačicami dezinficirajte z mentolovo raztopino.

To storite dan pred depilacijo. Na dan depilacije ni priporočljivo izvajanje pilinga, saj kožo s tem že oslabimo (odstranimo vrhnjo plast).

Kaj naredimo po depilaciji?

Po depilaciji je potrebno, še posebej če se vam rade vraščajo dlačice, delati nežne pilinge vsak dan ali pa močnejši piling 2x tedensko.

Po pilingu morate OBVEZNO navlažit kožo z losijonom, mlekom, ali mazili proti vraščanju za zaščito in preprečitev izsuševanja kože.

Prednosti depilacije z voskom?

Depilacija z voskom je relativno hitra in učinkovita metoda za odstranjevanje dlak. Dlake ponovno zrastejo v obdobju treh do šestih tednov.

Prednost depilacije z voskom je, da dlačice rastejo počasneje, po strukturi pa so tanjše. Dlake se po večkratnem postopku sčasoma razredčijo medtem ko britje dlake krepi.

Postopek odstranjevanja dlak je preprost: poraščene dele namažemo z voskom in ga skupaj z dlakami odstranimo s papirnatimi trakovi. Na predele, ki pa so še posebej občutljivi pa nanesemo posebno smolo za depilacijo brez lističev ter odstranimo nadležne dlačice z veliko manj bolečinami. S tovrstno tehniko odstranjujemo dlačice z obraza, bikini, pazduhe.

Obisk priporočamo vsakih 3 do 5 tednov. Pred prvo depilacijo svetujemo dolžino dlačic vsaj 5mm.

Naročilo, strokovni nasvet ali vprašanje?

Potrebujete informacijo ali se želite naročiti. Za vsa vprašanja, naročila in rezervacije, lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0) 40 974 404, pošljete mail na: info@harmony.si ali posredujete preko spletnega obrazca. Z veseljem bom prisluhnila vašim željam.