ČAKRE

Pomemben vidik refleksoterapije je učinek na energijske centre v človekovem telesu – čakre. Čakre so energijski centri, ki telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno kozmično energijo. Obstaja sedem glavnih čaker, ki so vezane na vertikalno os človeškega telesa.

Vsaka od sedmih čaker je na telesu tam, kjer so glavni živčni pleteži in napaja organe fizičnega telesa z energijo. Stanje čaker določa naše psihično stanje in stanje našega duha, od njihovega delovanja pa so odvisna tudi čustva in volja. Vse čakre so povezane z žlezami z notranjim izločanjem in vsaka ima svojo barvo.

Poznamo:

  • Korensko (nadledvične žleze)
  • Spolno ali sakralno (spolne žleze)
  • Solarno (trebušna slinavka)
  • Srčno (priželjc)
  • Grleno (ščitnica in obščitnica)
  • Tretje oko (hipofiza) in
  • Kronska ali temenska (epifiza)

Razen prve in sedme čakre imajo preostale po dva vrtinca, na sprednji in zadnji strani telesa, ki učinkujeta na čustva (prednji del) in voljo (zadnji del). Prav tako imajo vse čakre razen tretjega očesa svoj antipod, svoj drugi pol, ki omogoča uravnoteženost delovanja. Sedmi čakri je antipod prva, peti čakri je antipod druga, četrti čakri pa je polarna tretja čakra. Funkcija čaker je, da organizirano povezujejo fizični aspekt človeka z eteričnim (subtilnim) telesom, ki je nekakšna zaščitna ovojnica fizičnega telesa.

PRI ZDRAVEM ČLOVEKU SO ČAKRE DELUJOČE – ODPRTE

Delujoče čakre omogočajo presnovo velike količine energije iz univerzalnega energijskega polja. Bolezen v telesu povzroča blokiran pretok energije. Refleksoterapija omogoča, da z masažo con na podplatih ali dlaneh, ki ustrezajo glavnim čakram, le te odpremo. Pri tem uporabljamo metodo vizualizacije barv, metodo dobre namere in metodo pospeševanje (zaviranja) vrtenja. Z masažo con, ki ustrezajo glavnim čakram le te vzpodbudimo k pravilnemu delovanju, s čimer odpravimo blokado pretoka energije in popravimo porušeno  energijsko ravnotežje. Na ta način neposredno učinkujemo tudi na telesne organe, ki jih čakre oskrbujejo in na druge aspekte človeka (čustva, volja). Zaradi stresa ali strahu lahko pride do blokad določenih čaker, kar lahko pripelje do bolezni.

Pri tehniki refleksnih točk čaker s palcem rahlo krožimo na mestih čaker na stopalih in dlaneh. S tem dosežemo uravnoteženo delovanje posamezne čakre. Če hočemo v svojem življenju ustvariti ravnovesje med razumom, voljo in čustvi,  moramo uravnovesiti, izenačiti in uskladiti delovanje svojih čaker.

Naročilo, strokovni nasvet ali vprašanje?

Potrebujete informacijo ali se želite naročiti. Za vsa vprašanja, naročila in rezervacije, lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0) 40 974 404, pošljete mail na: info@harmony.si ali posredujete preko spletnega obrazca. Z veseljem bom prisluhnila vašim željam.