KAJ JE TO, BRAZILSKA DEPILACIJA?

Brazilska depilacija pomeni odstranjevanje dlak na intimnih predelih z uporabo voska. Namen takega voskanja je odstraniti vse dlake s tega področja. Na željo strank se seveda določen del lahko pusti nedepiliran (t.i. “črtica”).

Danes je nekaj povsem vsakdanjega, da so intimni deli telesa gladki kot otroške ritke in nad to gladkostjo se navdušujejo tako moški kot ženske. Vzroki za “golosek” pa so lahko higienski ali pa provokativni ;).

Za brazilsko depilacijo uporabljamo vosek tretje generacije (3g) za depilacijo brez trakov, ki je nežen in je posebno priporočljiv za občutljivo kožo. Ker se vosek ne nalepi na kožo temveč se oprime samo dlačic, je postopek depilacije manj boleč.

Povsem normalno je da imate pred prvo odločitvijo kup vprašanj kot so:

  • Ali brazilska depilacija zelo boli?
  • Bi poizkusila, pa me je sram….
  • Slišala sem da je kože potem še dva dni vneta…
  • Koliko časa zdrži takšna depilacija?
  • Skrbi me higiena….kako je s prenašanjem okužb?
  • Ali se ob menstruaciji brazilsko depilacijo odsvetuje?
  • In še mnogo več….

Ne bojte se vprašati. Lahko nam pišete ali pa nas pokličete z veseljem Vam odgovorimo na Vaša vprašanja. Vse kar se dogaja pri nas – ostaja pri nas 😉

Part of the naked beautiful suntanned female body in petals of scarlet roses

Pogosta vprašanja

Od kje izhaja depilacija?

Depilacija izhaja še iz časov Egipčanov in Rimljanov. Egipčanski svečeniki so bili popolnoma depilirani, saj je kazanje dlačic oziroma poraščenosti veljalo za amoralno vedenje. Tudi antični Rimljani so izvajali depilacijo pred odhodom v njihova tako znana kopališča “terme”. Ker so bili privrženci raznih masažnih tehnik, so bili mnenja da se dosegajo boljši rezultati masaž na gladki koži – depilirani koži.

Kaj je depilacija in kaj epilacija?

Depilacija je postopek, s katerim dlake odstranimo začasno. Kdaj bodo spet zrasle, je odvisno od depilacijskega postopka.

Epilacija je postopek, s katerim dlake odstranimo za vedno. Epilacijski postopki zahtevajo več spretnosti in znanja, zato je bolje, da se jih loti strokovnjak.

Kaj naredimo pred depilacijo?

Pred depilacijo si naredite doma nežni piling, še posebej če se vam dlačice rade vraščajo. Po pilingu si mesta z vraslimi dlačicami dezinficirajte z mentolovo raztopino.

To storite dan pred depilacijo. Na dan depilacije ni priporočljivo izvajanje pilinga, saj kožo s tem že oslabimo (odstranimo vrhnjo plast).

Kaj naredimo po depilaciji?

Po depilaciji je potrebno, še posebej če se vam rade vraščajo dlačice, delati nežne pilinge vsak dan ali pa močnejši piling 2x tedensko.

Po pilingu morate OBVEZNO navlažit kožo z losijonom, mlekom, ali mazili proti vraščanju za zaščito in preprečitev izsuševanja kože.

Prednosti depilacije z voskom?

Depilacija z voskom je relativno hitra in učinkovita metoda za odstranjevanje dlak. Dlake ponovno zrastejo v obdobju treh do šestih tednov.

Prednost depilacije z voskom je, da dlačice rastejo počasneje, po strukturi pa so tanjše. Dlake se po večkratnem postopku sčasoma razredčijo medtem ko britje dlake krepi.

Postopek odstranjevanja dlak je preprost: poraščene dele namažemo z voskom in ga skupaj z dlakami odstranimo s papirnatimi trakovi. Na predele, ki pa so še posebej občutljivi pa nanesemo posebno smolo za depilacijo brez lističev ter odstranimo nadležne dlačice z veliko manj bolečinami. S tovrstno tehniko odstranjujemo dlačice z obraza, bikini, pazduhe.

Obisk priporočamo vsakih 3 do 5 tednov. Pred prvo depilacijo svetujemo dolžino dlačic vsaj 5mm.

Naročilo, strokovni nasvet ali vprašanje?

Potrebujete informacijo ali se želite naročiti. Za vsa vprašanja, naročila in rezervacije, lahko pokličete na telefonsko številko +386 (0) 40 974 404, pošljete mail na: info@harmony.si ali posredujete preko spletnega obrazca. Z veseljem bom prisluhnila vašim željam.