BAMBUSOVA MASAŽA

Bambusova masaža sprošča napetost v mišicah in preprečuje togost telesa. Spodbuja cirkulacijo in deluje kot limfna drenaža, zato je primerna tudi za krepitev imunskega sistema.

Masaža z bambusovo palico izhaja iz starodavne kitajske medicine, navdihnjena po naravnem zdravljenju z uporabo stebla iz bambusa v različnih velikostih in dolžinah za namestitev na različne dele telesa.

Preden se je bambus razvil kot orodje za izboljšanje zdravja ljudi, so ta material že znali uporabljati na 1500 različnih načinov. V večini azijskih držav ga prav tako obravnavajo kot simbol plodnosti in blaginje, spolnosti in dolge življenjske dobe. V teku časa je bilo odkrito in razvito kot pomoč pri zdravljenju našega telesa. Metoda, ki se uporablja za to vrsto zdravljenja, je nekako podobna večini vrst masažnih terapij, razen dejstva, da masažni terapevt uporablja bambusove palice. Terapija spodbuja dobro cirkulacijo, limfno drenažo in čutno dojemanje živcev. Redna uporaba tega zdravljenja lahko tudi izboljša imunski sistem bolnika, fizično okrepi telo in izboljša duševno dispozicijo. Pri nas pa jo uspešno uporabljamo kot terapijo za odvajanje odvečne vode iz telesa in ko zelo učinkovito pomoč pri masaži globokih  tkiv, kar je še posebej blagodejno pri odpravljanju posledic športne aktivnosti in posledično bolečih mišic.