Ste že kdaj slišali za terapevtsko masažo? Ljudje jo opisujejo kot tisto »ta močno masažo«, masažo za razbijanje vozlov ali jo celo definirajo kot športno masažo.

Pa vendar je terapevtska masaža popolnoma drugačna. Prava terapevtska masaža se od klasične razlikuje že v tem, da se ne izvaja z masažnimi olji in kremami, včasih namreč sploh niso potrebni.

Terapevtska masaža je globinska masaža. Prijemi so močni ter globoki, saj le tako razbremenimo zlepljene in zatrdele dele tkiva. Z natančnimi in močnejšimi prijemi ter pritiski dosežemo sprostitev površinskih kot tudi najglobjih mišic v telesu, ki jih pri sprostitvenih masažah zelo redko dosežemo.

Najpogosteje omenjene so bolečine v ledvenem delu, otrdelost ali celo pekoča bolečina ramenskega obroča ter vratu, mravljinčenje rok, boleče noge, ipd… . Vse opisano se lahko odraža kot akutna ali kronična bolečina. Velikokrat kot posledica prisilnih drž pri delu, preteklih poškodb, operacij, bolezni, tempa sodobnega načina življenja, premalo gibanja ali večletnega profesionalnega športa. Terapevti s strokovnimi prijemi različnih terapevtskih tehnik lahko olajšamo ali celo odstranimo bolečine.

S terapevtskimi tehnikami pozitivno vplivamo na odpravljanje mišičnih zatrdlin, bolečin v hrbtenici, rešujemo diskopatije, skolioze in spondilopatije.

Zaradi bolj sproščenih mišic omogočimo večjo gibljivost celotne hrbtenice, izboljšamo predvsem gibljivost v ramenskem obroču in vratu.

Zaradi sproščenih mišic vratu lahko masaža uspešno odpravlja migrene.

Povečanje prekrvavljenosti v telesu hitreje odvaja odpadne snovi iz telesa, zato se celotno stanje telesa na fizičnem, psihičnem in duhovnem nivoju precej izboljša.

Pri terapevtski masaži ne gre samo za masažo, masiranca moramo obravnavati celostno!!

Pregled telesa, pogovor s terapevtom, informacije o njegovem delu v službi in doma, morebitnih starih poškodbah, točnih opisih bolečin, testiranju gibljivosti sklepov, nagib rame ter roke, višina medenice…vse to vpliva na potek tretmajev ki jih določi terapevt na podlagi zbranih informacij.

Terapevtska masaža nima kontraindikacij, priporočljiva je za vsakogar, saj je vsak posameznik individualno obravnavan. Odsvetuje se izključno pri svežih poškodbah ter močni osteoporozi.

Z eno samo terapijo lahko že izboljšamo trenutno stanje, gibljivost in počutje telesa za nekaj časa, več zaporednih terapij pa učinkuje na daljše obdobje. Zato se z rednimi obiski stanje zelo izboljša, lahko se omili ali celi prepreči napredovanje kroničnih bolečin, kar pripomore k znatno izboljšani kvaliteti življenja.

Končni namen terapevtske masaže je zmanjšati ali popolnoma odstraniti bolečino ter povrniti običajne funkcije obravnavanemu delu telesa.