ANTISTRESNA  MASAŽA

Danes živimo v času, kjer je stres praktično naš spremljevalec preko celega dneva, in ker se z leti stanje ne umirja kaj dosti (še raje se stopnjuje), se vedno pogosteje spopadamo s posledicami kroničnih stresnih obremenitev: nevroza, motnje spanja, prebavne motnje, vnetje želodčne sluznice, glavoboli, motnje koncentracije, močno razbijanje srca (tahikardija), šumenje v ušesih ipd.

Antistresna masaža zajema masažo posameznih delov telesa in sicer hrbet, obraz, lasišče, dlani in noge do kolen saj se tu največkrat kažejo posledice stresa v obliki napetosti. Masažni prijemi so bolj nežni vendar vseeno dovolj močni, da vzbudijo popolno relaksacijo telesa.

Masaža se izvaja z naravnim CALM maslom, ki še posebej blagodejno vpliva na stres. Maslo CALM je sestavljeno iz 100% karitejevega masla. Je odličen vir vitaminov A, C in E, ki koži pomagajo ohranjati vlago, mehkobo in ravnotežje kožnega plašča. Dodana so kakovostna eterična olja sivke, rožmarina in muškatne kadulje. Ti kože ne bodo le odišavili, pač pa jo s svojimi zdravilnimi lastnostmi še dodatno ščitili in negovali. Eterično olje sivke je najbolj vsestransko eterično olje. Preprečuje srbečico, pomaga celiti brazgotine in deluje nadvse pomirjajoče in sproščujoče pri čemer mu pomaga tudi omamno olje muškatne kadulje. Rožmarinovo eterično olje poživlja, sprošča mišice in deluje kot močen antiseptik. Dokazano izboljšuje spomin in koncentracijo. Eterično olje sivke je tudi naravni antibiotik, antidepresiv in pomirjevalo. Pomaga pri živčni in psihični preobremenjenosti, razdražljivosti, nespečnosti, živčnih boleznih itd. Maslo kožo nahrani in poskrbi da je še dolgo navlažena in mehka na dotik. Po masaži se boste čutili popolnoma prerojeni in pripravljeni na nove zmage.

Masaža je še posebej primerna za ljudi ki so pod stalnim pritiskom vsakdanjega življenja. Z drugo besedo jo imenujemo tudi managerska masaža.

Antistresna masaža zdravi na različnih ravneh:

  • sprosti napetost v telesu, pomiri um in nahrani dušo,
  • z njo povečujemo raven telesne energije,
  • dosežemo pozitivne telesne spremembe in povrnemo ravnovesje telesa in duha,
  • z masažo se lajšajo bolečine ali napetost v mišicah, poživi se krvni obtok in izločanje strupenih snovi,
  • odpravi stres in obnovi čustveno ravnovesje, z masažo večjih površin lahko učinkoviteje razbremenimo telesne sisteme in izboljšamo njihovo splošno delovanje,
  • z njeno pomočjo lahko sprostimo čustvene blokade in povečamo umske sposobnosti ter okrepimo imunski sistem,
  • masaža obenem sprošča in poživlja, prispeva k dobremu počutju, s tem ko količina stresnih hormonov v telesu upade,
  • poveča pa se količina hormonov dobrega počutja, po masaži se bolj povežemo sami s sabo in svojo notranjo lučjo,
  • smo bolj sproščeni in se dobro počutimo v svojem telesu.